Şaşlık Kebabı Tarifi
Şaşlık Kebabı tarifi: Şaşlık Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Şaşlık Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Şaşlık Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kontrfile
- 250 ml. krema
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet büyük boy kuru soğan
Şaşlık Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Şaşlık kebabı hazırlamaya uygun temizlenmiş kontrfile bölümünü kare parçalar halinde ince ince kesin.
- Krema, soya sosu, karabiber, kekik ve sıvı yağı derin bir karıştırma kabında karıştırın.
- Et dilimlerini marinasyon karışımına bulayıp kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında bir gece (ortalama 12 saat) dinlendirin.
- Marinasyon süresi tamamlanan eti buzdolabından alın. Kısa bir süre oda ısısında bekletin.
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı halka halka doğrayın. Parçalara ayrılan soğan halkalarını beş parça et, bir parça soğan halkası olacak şekilde şişlere geçirin.
- Hazırladığınız kebapları mümkünse kömür ateşinde aralarda ters yüz ederek pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Şaşlık Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Kömür ya da mangal ateşinde piştikçe lezzeti artan şaşlık kebabını; önceden ısıtılmış fırında ve yüksek ateşte de pişirebilirsiniz.
Şaşlık Kebabı tarifi için servis önerisi
Arzuya göre lavaş üzerinde, közlenmiş biber ve domates eşliğinde servis yapabilirsiniz.