Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şaşlık Kebabı Tarifi

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı Tarifi

Şaşlık Kebabı tarifi: Şaşlık Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Şaşlık Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şaşlık Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kontrfile
  • 250 ml. krema
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet büyük boy kuru soğan

Şaşlık Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Şaşlık kebabı hazırlamaya uygun temizlenmiş kontrfile bölümünü kare parçalar halinde ince ince kesin.
  • Krema, soya sosu, karabiber, kekik ve sıvı yağı derin bir karıştırma kabında karıştırın.
  • Et dilimlerini marinasyon karışımına bulayıp kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında bir gece (ortalama 12 saat) dinlendirin.
  • Marinasyon süresi tamamlanan eti buzdolabından alın. Kısa bir süre oda ısısında bekletin.
  • Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı halka halka doğrayın. Parçalara ayrılan soğan halkalarını beş parça et, bir parça soğan halkası olacak şekilde şişlere geçirin.
  • Hazırladığınız kebapları mümkünse kömür ateşinde aralarda ters yüz ederek pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Şaşlık Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Kömür ya da mangal ateşinde piştikçe lezzeti artan şaşlık kebabını; önceden ısıtılmış fırında ve yüksek ateşte de pişirebilirsiniz.

Şaşlık Kebabı tarifi için servis önerisi

Arzuya göre lavaş üzerinde, közlenmiş biber ve domates eşliğinde servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025