Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarmal Poğaça Tarifi

Sarmal Poğaça

Sarmal Poğaça Tarifi

Sarmal Poğaça tarifi: Sarmal Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sarmal Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarmal Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket yaş maya (42 gram)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 125 gram margarin ( eritilmiş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı susam

Sarmal Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Yaş maya, toz şeker ve sütü geniş bir kase karıştırarak, yaş mayayı eritin.
  • Yumurta akı, tuz ve sıvı yağı karışımın içerisine alın ve karıştırın.
  • Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde, üzerine nemli bir bez sererek yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
  • Mayalanan hamurlardan yaklaşık 24 adet olacak şekilde bezeler oluşturun.
  • Bezeleri küçük daireler olacak kadar açın ve en üste koyacağınız hamur hariç, her birinin üzerine eritilmiş margarini sürüp, 6 adet üst üste koyup tekrar büyük bir daire olacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru 8 adet üçgen dilim olacak şekilde dilimleyin ve geniş kısmından ince kısmına doğru rulo yaparak ay şeklini verin.
  • Ay şeklini verdiğiniz rulo hamurlarınızı, yağlı kağıda serin ve üzerilerine yumurta sarısını sürün.
  • Susamları serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerileri altın sarısı olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Sarmal Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz iç harcı için peynir, patates veya zeytin ezmesi kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025