Sarmal Poğaça Tarifi
Sarmal Poğaça tarifi: Sarmal Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sarmal Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Sarmal Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket yaş maya (42 gram)
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 125 gram margarin ( eritilmiş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
Üzeri için:
Sarmal Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yaş maya, toz şeker ve sütü geniş bir kase karıştırarak, yaş mayayı eritin.
- Yumurta akı, tuz ve sıvı yağı karışımın içerisine alın ve karıştırın.
- Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde, üzerine nemli bir bez sererek yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamurlardan yaklaşık 24 adet olacak şekilde bezeler oluşturun.
- Bezeleri küçük daireler olacak kadar açın ve en üste koyacağınız hamur hariç, her birinin üzerine eritilmiş margarini sürüp, 6 adet üst üste koyup tekrar büyük bir daire olacak şekilde açın.
- Açtığınız hamuru 8 adet üçgen dilim olacak şekilde dilimleyin ve geniş kısmından ince kısmına doğru rulo yaparak ay şeklini verin.
- Ay şeklini verdiğiniz rulo hamurlarınızı, yağlı kağıda serin ve üzerilerine yumurta sarısını sürün.
- Susamları serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerileri altın sarısı olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Sarmal Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz iç harcı için peynir, patates veya zeytin ezmesi kullanabilirsiniz.