Sarmal Kurabiye Tarifi
Sarmal Kurabiye tarifi: Sarmal Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Sarmal Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Sarmal Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında 8.5 yemek kaşığı)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ (40-45 ml)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (45 gr)
- 2 yemek kaşığı nişasta (16 gr)
- 1 yemek kaşığı kakao (50 gr)
- 2 su bardağı un (200 gram, kontrollü ekleyiniz)
Sarmal Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kakao hariç bütün malzemeler karıştırılır ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur ikiye bölünüp yarısına kakao ve 1 tatlı kaşığı su ilave edilip karıştırılır. Beyaz hamur merdaneyle inceltilip açılır.
- Üzerine merdaneyle aynı şekilde açılmış kakaolu hamur konulur. Nazikçe rulo şeklinde sarılır. Rulo dolapta 15 dakika bekletilir.
- Soğuyan hamur çıkartılıp bastırmadan dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye alınıp altları kızarana kadar 175 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk pişirilir.
- Kontrollü olunuz, fırından fırına süre değişebilir. Afiyet olsun.
Sarmal Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Ruloyu çok bastırmayın ve dolapta bekletme adımını pas geçmeyin derim. :)