Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarmal Kurabiye Tarifi

Sarmal Kurabiye

Sarmal Kurabiye Tarifi

Sarmal Kurabiye tarifi: Sarmal Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Sarmal Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarmal Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında 8.5 yemek kaşığı)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (40-45 ml)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (45 gr)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (16 gr)
  • 1 yemek kaşığı kakao (50 gr)
  • 2 su bardağı un (200 gram, kontrollü ekleyiniz)

Sarmal Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Kakao hariç bütün malzemeler karıştırılır ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur ikiye bölünüp yarısına kakao ve 1 tatlı kaşığı su ilave edilip karıştırılır. Beyaz hamur merdaneyle inceltilip açılır.
  • Üzerine merdaneyle aynı şekilde açılmış kakaolu hamur konulur. Nazikçe rulo şeklinde sarılır. Rulo dolapta 15 dakika bekletilir.
  • Soğuyan hamur çıkartılıp bastırmadan dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye alınıp altları kızarana kadar 175 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk pişirilir.
  • Kontrollü olunuz, fırından fırına süre değişebilir. Afiyet olsun.

Sarmal Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Ruloyu çok bastırmayın ve dolapta bekletme adımını pas geçmeyin derim. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025