Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarmal Ekmek Tarifi

Sarmal Ekmek

Sarmal Ekmek Tarifi

Sarmal Ekmek tarifi: Sarmal Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarmal Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarmal Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 40 gram tereyağı (yumuşatılmış)

Sarmal Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve mayayı sütün içinde eritin ve 7 dakika kadar bekletin.
  • Unu, tuzu ve mayayı bir kapta karıştırın ve yoğurun.
  • Un gerekirse un ekleyin.
  • Hamuru streçleyip 10 dakika bekletin.
  • Hamuru 30 cm x 25 cm ölçülerinde dikdörtgen şeklinde açıp üzerine tereyağını iyice yedirin.
  • Uzun kenarından başlayarak alttan üste doğru üçe katlayın.
  • Üstten aşağıya doğru da üçe katlayın.
  • Hamurun ölçüsü 30 cm x 7,5 cm olmalı.
  • Hamurun üzerini streçleyerek 10 dakika derin dondurucuda soğutun.
  • Hamuru 30 cm x 25 cm olacak şekilde çok bastırmadan merdane ile açın.
  • Tekrar uzun kenardan, alttan ve üstten üçe katlayın ve üzerini örterek 10 dakika daha derin dondurucuda bekletin.
  • Hamuru bu sefer 30 cm x 20 cm olacak şekilde açın ve uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde iyice sarın.
  • 12 eşit parçaya bölüp muffin kalıplarının içine yerleştirin.
  • 45 dakika mayalandırmaya bırakın.
  • 195 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika, kızarıncaya kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025