Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği tarifi: Sarıyer Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sarıyer Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarıyer Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yufka

İç harcı için:

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 90 gram kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Böreğin sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sarıyer Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Kuş üzümlerini bir kasenin içine alın. Üzerine sıcak su ilave ederek bir süre şişmeleri için bekletin.
  • Beklettikten sonra suyunu süzdürün.
  • Soğanın kabuklarını soyun. Doğrayın.
  • Bir tavanın içine zeytinyağını ve soğanları alarak sotelemeye başlayın.
  • Üzerine kıymayı ekleyerek kavurun.
  • Tuz ve baharatını ekleyin ve etler piştiğinde ocaktan alın.
  • İçine şişip, yumuşayan kuş üzümlerini ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın.

Sarıyer Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz iç harcını hazırlarken içine ceviz ilave edebilir, baharat oranını damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025