Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı ve Domatesli Grissini Tarifi

Sarımsaklı ve Domatesli Grissini

Sarımsaklı ve Domatesli Grissini Tarifi

Sarımsaklı ve Domatesli Grissini tarifi: Sarımsaklı ve Domatesli Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı ve Domatesli Grissini nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı ve Domatesli Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı domates püresi

Sarımsaklı ve Domatesli Grissini tarifi nasıl yapılır?

  • Tuz hariç tüm hamur malzemelerini derin bir karıştırma kabına koyup orta sertlikte bir hamur yoğurun.
  • Son olarak tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin ve hamuru hafifçe unlayıp üzeri kapalı bir şekilde 30 dakika kadar mayalamaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın.
  • Üzeri için gereken malzemenin tamamını blenderden geçirin ve hamura sürün.
  • Hamuru yarım santimetre kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • Her bir şeridi elinizle hafifçe esnetip, ekseni etrafında büküp burgu şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  • 180 derecelik fırında sertleşip kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Sarımsaklı ve Domatesli Grissini tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıkan grissinileri parlatmak ve lezzetlendirmek için üzerlerine sarımsaklı yağ sürüp servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025