Sarımsaklı ve Domatesli Grissini Tarifi
Sarımsaklı ve Domatesli Grissini tarifi: Sarımsaklı ve Domatesli Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı ve Domatesli Grissini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sarımsaklı ve Domatesli Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı domates püresi
Sarımsaklı ve Domatesli Grissini tarifi nasıl yapılır?
- Tuz hariç tüm hamur malzemelerini derin bir karıştırma kabına koyup orta sertlikte bir hamur yoğurun.
- Son olarak tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin ve hamuru hafifçe unlayıp üzeri kapalı bir şekilde 30 dakika kadar mayalamaya bırakın.
- Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın.
- Üzeri için gereken malzemenin tamamını blenderden geçirin ve hamura sürün.
- Hamuru yarım santimetre kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Her bir şeridi elinizle hafifçe esnetip, ekseni etrafında büküp burgu şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- 180 derecelik fırında sertleşip kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Sarımsaklı ve Domatesli Grissini tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkan grissinileri parlatmak ve lezzetlendirmek için üzerlerine sarımsaklı yağ sürüp servis edebilirsiniz.