Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi
Sarımsaklı Un Çorbası tarifi: Sarımsaklı Un Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Un Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sarımsaklı Un Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Sarımsaklı Un Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alarak ısıtın.
- Tereyağı eridikten sonra unu üzerine ekleyin ve çırpıcıyla karıştırarak hafifçe kavurun.
- Bir yandan çırpıcı ile tenceredeki unu karıştırarak, bir yandan üzerine sıcak suyu ekleyin.
- Çorba kaynamaya başladığında tuz ve karabiberini ekleyin.
- İnce ince kıyıp ezdiğiniz sarımsakları da ekleyerek güzelce karıştırın ve altını kapatın.
- Başka bir tavada tereyağını hafitçe kızdırın ve toz kırmızı biberi ekleyin. Çorbanın üstüne dökerek servis edin, afiyet olsun!
Sarımsaklı Un Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Suyu eklerken tenceredeki un topaklanabilir, dilerseniz pişirdikten sonra blenderdan geçirebilirsiniz.