Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Tuz Tarifi

Sarımsaklı Tuz

Sarımsaklı Tuz Tarifi

Sarımsaklı Tuz tarifi: Sarımsaklı Tuz için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Tuz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Tuz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase sarımsak
  • 2/3 kase kaya tuzu

Sarımsaklı Tuz tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak sarımsakları ayıklıyoruz.
  • Sarımsağı ve tuzu blenderın içerisine koyup çekiyoruz. Burada amacımız sarımsağın ve tuzun özleşmesidir.
  • Ortalama 4 dakika boyunca blenderda çektikten sonra yağlı kağıt serili genişçe bir tepsiye yayıyoruz.
  • Fırını alt üst ısıtmalı 90 dereceye ısıtıyoruz. Ardından tepsimizi içerisine fırına alıp 10-15 dakika da bir açarak sarımsağın içerisinde ki suyun uçmasını sağlıyoruz. (Bu işlem tuzunuzun daha hızlı kurumasını sağlar). Bu işlemi 1 saat 30 dakika boyunca sürdürüyoruz.
  • Sonrasında kuruma durumunu kontrol ederek bu işleme devam edebilirsiniz. Fırında kurutma işlemini bitirdikten sonra tepsiyi çıkarıyoruz ve bensiz nemsiz, oda sıcaklığında bir gece bekletiyoruz.
  • Kurulduğundan emin olduktan sonra blender da çekip inceltebilirsiniz. Afiyet olsun. :)

Sarımsaklı Tuz tarifinin püf noktası nedir?

İstediğiniz sebzelerin tuzunu da aynı şekilde yapabilirsiniz. Örneğin; kereviz, pancar, soğan vb. Aynı zamanda almak istediğiniz tat yoğunluğuna göre tuz oranını azaltabilirsiniz ya da arttırabilirsiniz. Unutmamalıyız ki sebzelerin su oranına göre kuruma süreleri değişecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025