Sarımsaklı Tuz Tarifi
Sarımsaklı Tuz tarifi: Sarımsaklı Tuz için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Tuz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Sarımsaklı Tuz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase sarımsak
- 2/3 kase kaya tuzu
Sarımsaklı Tuz tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak sarımsakları ayıklıyoruz.
- Sarımsağı ve tuzu blenderın içerisine koyup çekiyoruz. Burada amacımız sarımsağın ve tuzun özleşmesidir.
- Ortalama 4 dakika boyunca blenderda çektikten sonra yağlı kağıt serili genişçe bir tepsiye yayıyoruz.
- Fırını alt üst ısıtmalı 90 dereceye ısıtıyoruz. Ardından tepsimizi içerisine fırına alıp 10-15 dakika da bir açarak sarımsağın içerisinde ki suyun uçmasını sağlıyoruz. (Bu işlem tuzunuzun daha hızlı kurumasını sağlar). Bu işlemi 1 saat 30 dakika boyunca sürdürüyoruz.
- Sonrasında kuruma durumunu kontrol ederek bu işleme devam edebilirsiniz. Fırında kurutma işlemini bitirdikten sonra tepsiyi çıkarıyoruz ve bensiz nemsiz, oda sıcaklığında bir gece bekletiyoruz.
- Kurulduğundan emin olduktan sonra blender da çekip inceltebilirsiniz. Afiyet olsun. :)
Sarımsaklı Tuz tarifinin püf noktası nedir?
İstediğiniz sebzelerin tuzunu da aynı şekilde yapabilirsiniz. Örneğin; kereviz, pancar, soğan vb. Aynı zamanda almak istediğiniz tat yoğunluğuna göre tuz oranını azaltabilirsiniz ya da arttırabilirsiniz. Unutmamalıyız ki sebzelerin su oranına göre kuruma süreleri değişecektir.