Sarımsaklı Tereyağlı Poğaça Tarifi
Sarımsaklı Tereyağlı Poğaça tarifi: Sarımsaklı Tereyağlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Tereyağlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Sarımsaklı Tereyağlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 1 kase kaşar peyniri (minik doğranmış)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2-3 damla su (yumurtayı açmak için)
Sosu için:
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Sarımsaklı Tereyağlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için bir kaba süt, su, maya, şeker ve tuzu alıp karıştıralım.
- 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim. Tereyağı, zeytinyağı ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp bir iki yoğuralım. Eşit parçalara bölelim. Ben üşenmedim hepsini 55 gram olacak şekilde ayırdı.
- İçlerine kaşar peynir koyup kapatalım. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
- Bu sırada sosu için maydanoz, sarımsak ve tereyağını blenderdan geçirelim (ya da maydanozu minik minik doğrayıp, sarımsağı dövüp, tereyağını da ekleyip elinizle yoğurabilirsiniz).
- Poğaçalar fırından çıkınca daha sıcakken sosu üzerlerine güzelce yedirerek sürelim.
- İsterseniz ortalarını açıp kalan sostan sürüp kapatabilirsiniz. Ekstra lezzetli oluyor. Afiyet olsun.