Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
Sarımsaklı Tereyağı tarifi: Sarımsaklı Tereyağı için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Tereyağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sarımsaklı Tereyağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet büyük diş sarımsak
- 2-3 dal maydanoz
- 1-2 dal frenk soğanı
- 1 çay kaşığı tuz
Sarımsaklı Tereyağı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını geniş bir kaba alarak çatalla ezin.
- Sarımsakları ince rende ile rendeleyin.
- Maydanoz ve soğanı incecik kıyın.
- Rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış maydanoz ve soğanları, tuzu tereyağının üzerine ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tereyağını streç film üzerine alarak silindir şeklinde yuvarlayın.
- Tekrar donması için en az 15 dakika dondurucuda bekletin ve afiyetle tüketin.
Sarımsaklı Tereyağı tarifinin püf noktası nedir?
Frenk soğanı yerine incecik kıyılmış taze soğan, taze sarımsak yerine sarımsak tozu kullanabilir, biberiye vb. kuru baharatlarla aroma verebilirsiniz.