Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Sarımsaklı Tavuk tarifi: Sarımsaklı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sarımsaklı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sarımsaklı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları yıkayıp derin bir kaba alalım bir kasede deniz tuzu, karabiberi, zeytinyağını, sarımsağı, pul biberi ve kekiği karıştıralım.
- Tavukların üstüne ekleyin karıştırıp dolapta 1 saat marine edin.
- 1 saat sonra çıkarıp oda sıcaklığına getirin.
- Tavuklara çizik atıp tost makinesinde kızartınız yoksa tavada kızartınız. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuklara çizik atmayı unutmayın. Mutlaka marine işlemini yapın. Izgara sebzelerinizin veya pilavlarınızın yanına muhteşem bir lezzet.