Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi
Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifi: Sarımsaklı Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Tarhana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sarımsaklı Tarhana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 parça kemikli dana eti
- 1 litre su
- 6 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sebze kurusu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tulum peyniri
Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede yıkanan kemikler haşlanmaya bırakılır.
- Tarhana 2 su bardağı su ile ıslatılır.
- Küçük bir tavada soğan, sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur, salça eklenir ve 3 dakika kadar beraber sotelenir.
- Kemik suyu hazır olduğunda kemikler tencereden alınır, soğan ve salçalı harç çorba suyuna katılır.
- Sebze kurusu ve tarhana eklenir ve tüm malzemeler pişene kadar kaynatılır, istenilen baharatlar ile çeşnilendirilir.
- Tulum peyniri parçaları ve bir dilim limon ile servis edilir.
Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Sarımsak miktarını dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.