Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Tarhana Çorbası

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifi: Sarımsaklı Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Tarhana Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Tarhana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 parça kemikli dana eti
  • 1 litre su
  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sebze kurusu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tulum peyniri

Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede yıkanan kemikler haşlanmaya bırakılır.
  • Tarhana 2 su bardağı su ile ıslatılır.
  • Küçük bir tavada soğan, sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur, salça eklenir ve 3 dakika kadar beraber sotelenir.
  • Kemik suyu hazır olduğunda kemikler tencereden alınır, soğan ve salçalı harç çorba suyuna katılır.
  • Sebze kurusu ve tarhana eklenir ve tüm malzemeler pişene kadar kaynatılır, istenilen baharatlar ile çeşnilendirilir.
  • Tulum peyniri parçaları ve bir dilim limon ile servis edilir.

Sarımsaklı Tarhana Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Sarımsak miktarını dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025