Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek

Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek tarifi: Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ekmek için:

  • 3 adet ekmek (çiçek ekmekteki 3 parça)

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (40 gram)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (15 ml)
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz

Araları için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4-5 adet kuru domates (kekikli)

Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağ eritilir, zeytinyağı ile karıştırılır. Sarımsaklar tuzla ezilir. Bir kasede sarımsak, yağ ve ince kesilen maydanozlar karıştırılır.
  • Ekmekler, tabanı bütün kalacak şekilde 6 parçaya kesilir.
  • Kesiklerin arasına sarımsaklı tereyağlı karışım eklenir. Karışımın bir kısmı üzeri için ayrılır.
  • Aralara kaşar peynir ve kurutulmuş domates parçaları eklenir. Ekmeğin üzerine kalan tereyağlı karışım fırçayla sürülür.
  • Ekmekler, önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden alt üst ayarda 220 dereceye ısıtılan fırında 10 dakika pişirilir. Daha sonra folyo ve kağıt açılarak 8-9 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025