Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek tarifi: Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
18 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekmek için:
- 3 adet ekmek (çiçek ekmekteki 3 parça)
Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı (40 gram)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (15 ml)
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
Araları için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4-5 adet kuru domates (kekikli)
Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ eritilir, zeytinyağı ile karıştırılır. Sarımsaklar tuzla ezilir. Bir kasede sarımsak, yağ ve ince kesilen maydanozlar karıştırılır.
- Ekmekler, tabanı bütün kalacak şekilde 6 parçaya kesilir.
- Kesiklerin arasına sarımsaklı tereyağlı karışım eklenir. Karışımın bir kısmı üzeri için ayrılır.
- Aralara kaşar peynir ve kurutulmuş domates parçaları eklenir. Ekmeğin üzerine kalan tereyağlı karışım fırçayla sürülür.
- Ekmekler, önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden alt üst ayarda 220 dereceye ısıtılan fırında 10 dakika pişirilir. Daha sonra folyo ve kağıt açılarak 8-9 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Peynirli Kuru Domatesli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.