Sarımsaklı Mayonez Tarifi
Sarımsaklı Mayonez tarifi: Sarımsaklı Mayonez için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Mayonez nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük boy kavanoz
Sarımsaklı Mayonez yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy yumurta
- 500 ml. zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1,5 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane karabiber
Sarımsaklı Mayonez tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaların sarı ve beyazlarını birbirinden ayırarak işe başlayın. Derin bir cam kasenin içerisine yumurtanın sarılarını ayırın. İçine beyazlarının kaçmamasına özen gösterin.
- Sarımsaklarınızı tavada hafifçe çevirin ve rendeleyin.
- Çırpıcı ile hazırlamak için: Yumurtalarınızı çırpmaya başlayın. Çırpma işlemine devam ederken zeytinyağınızı ip inceliğinde azar azar dökün.
- Zeytinyağını ilave ederken çırpma işlemini kesinlikle bırakmayın. Zeytinyağının yarısına geldiğinizde hardal ve suyu ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Zeytinyağının kalan yarısını çok ince bir şekilde içine ekleyin, çırpma işlemini bırakmayın. Ardından limon suyunu ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika çırpın.
- Son olarak tuz ve karabiberini ekleyerek karıştırın. Servis edin.
- El ile çırparak hazırlamak istiyorsanız: Bir bezi iyice katlayın ve cam kaseyi üzerine oturtun. Yukarıda belirttiğimiz işlemleri çırpma aletinizle hiç ara vermeden teker teker uygulayın.
- Mayonezinizi hava almayacak şekilde bir cam kavanozun içinde yaklaşık 1 hafta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Mayonez tarifinin püf noktası nedir?
Adımların hepsinde çırpma işlemine devam edin ve hiç ara vermeyin. Yağ ve diğer sıvı malzemeleri içine ilave ederken azar azar yedirmeye özen gösterin. Mayoneziniz zeytinyağı ekledikten sonra homojen olmayan bir görünüm aldıysa, olmamış demektir. Böyle durumlarda mayonezinizi krema kıvamına gelene kadar çırpın. Temiz bir cam kasenin içine 1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı su ilave edip karıştırın. Ardından bu karışımı çok ince bir şekilde ve azar azar mayonezinizin içine yedirin. 1/4 su bardağı zeytinyağını da karışıma yavaş yavaş ilave edin. Bu şekilde mayonez toparlanacaktır.