Sarımsaklı Mantar Tarifi
Sarımsaklı Mantar tarifi: Sarımsaklı Mantar için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Mantar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sarımsaklı Mantar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kültür mantarı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze kekik
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sarımsaklı Mantar tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı dişe gelecek şekilde yemeklik doğrayın. Ocağın büyük gözünde orta ateşteki tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.
- Doğradığınız soğanı tavaya alın, 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Soğanlar karamelize olmadan hafif renk değiştirince mantarları ekleyin.
- 5 dakika sürekli tavayı sallayarak veya kaşıkla karıştırın. Suyunu salan mantara tavuk suyunu ekleyin ve ocağın altını harlı ateşe getirin.
- Yaklaşık 10 dakikada suyunu çektirme işlemini dibine tutmadan tamamlayın. Artık suyunu tamamen çeken mantara ince doğradığınız sarımsakları her tarafına gelecek şekilde dağıtın.
- Tuz, karabiber ekleyin. Son kez mantarı karıştırıp ocaktan alın.
- Son işlem olarak üzerlerine ince ince kıydığınız maydanoz ve taze kekiği serpin. Sarımsaklı mantar servise hazır.