Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Mantar Tarifi

Sarımsaklı Mantar

Sarımsaklı Mantar Tarifi

Sarımsaklı Mantar tarifi: Sarımsaklı Mantar için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Mantar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Mantar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sarımsaklı Mantar tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı dişe gelecek şekilde yemeklik doğrayın. Ocağın büyük gözünde orta ateşteki tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.
  • Doğradığınız soğanı tavaya alın, 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Soğanlar karamelize olmadan hafif renk değiştirince mantarları ekleyin.
  • 5 dakika sürekli tavayı sallayarak veya kaşıkla karıştırın. Suyunu salan mantara tavuk suyunu ekleyin ve ocağın altını harlı ateşe getirin.
  • Yaklaşık 10 dakikada suyunu çektirme işlemini dibine tutmadan tamamlayın. Artık suyunu tamamen çeken mantara ince doğradığınız sarımsakları her tarafına gelecek şekilde dağıtın.
  • Tuz, karabiber ekleyin. Son kez mantarı karıştırıp ocaktan alın.
  • Son işlem olarak üzerlerine ince ince kıydığınız maydanoz ve taze kekiği serpin. Sarımsaklı mantar servise hazır.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025