Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek tarifi: Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık su (130 ml)
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
Üstü için:
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 200 gram kaşar peyniri
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun.
- 20-25 dakika mayalanmaya bırakın.
- Tereyağını eritin, ocağı söndürüp üzerine sıvı yağı ilave edin. Sarımsakları rendeleyip üzerine ekleyin. En son maydanozları ekleyip karıştırın.
- Sosu üzerine sürün. 20 dakika tepsi mayası yapın. Şerit kaşar dilimlerini koyun. 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.