Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek tarifi: Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı ılık su (130 ml)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un

Üstü için:

  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram kaşar peyniri

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun.
  • 20-25 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Tereyağını eritin, ocağı söndürüp üzerine sıvı yağı ilave edin. Sarımsakları rendeleyip üzerine ekleyin. En son maydanozları ekleyip karıştırın.
  • Sosu üzerine sürün. 20 dakika tepsi mayası yapın. Şerit kaşar dilimlerini koyun. 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025