Sarımsaklı Kahvaltı Ekmeği Tarifi
Sarımsaklı Kahvaltı Ekmeği tarifi: Sarımsaklı Kahvaltı Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Kahvaltı Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sarımsaklı Kahvaltı Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram un
- 160 gram ılık su
- 4 gram kuru maya
- 4 gram tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/3 demet maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı Kahvaltı Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için un, tuz, maya, ılık su ve zeytinyağ bir kaba alınıp iyice yoğrulur. (yumuşak bir hamur olacak)
- Hamur iki katına çıkana kadar yaklaşık 35-40 dakika üstü kapalı olacak şekilde mayalandırılır.
- Mayalanan hamur dikdörtgen olacak şekilde yağlı kağıt üzerinde açılır. Açılan hamur yağlı kağıdıyla birlikte tepsiye serilir.
- Bir kasede zeytinyağ, kekik ve rende sarımsak karıştırılır. Hamurun her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Maydanoz ince kıyılır, hamurun üzerine serpilir. Hamur böyle 15 dakika bekletilir.
- 180 derecede önce ısıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirilir.
- Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip tekrar fırına atılır.
- Peynir de eriyip kızarınca fırından çıkarılıp dilimlenir. Sıcakken servis yapılır. Afiyet olsun.