Sarımsaklı Ekmek Poğaça Tarifi
Sarımsaklı Ekmek Poğaça tarifi: Sarımsaklı Ekmek Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Ekmek Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sarımsaklı Ekmek Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 540 gram un (4+3/4 su bardağı)
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (+1 yemek kaşığı da yağlamak için)
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı taze fesleğen (kıyılmış) (veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen)
- 1 sap taze soğan (kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 3 diş rendelenmiş sarımsak)
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (İzmir tulumu veya eski kaşar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamura sonradan katılacak malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (İzmir tulumu veya eski kaşar)
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı süt (1 adet yumurta sarısı ile karıştırılmış)
- 5 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (İzmir tulumu veya eski kaşar)
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Sarımsaklı Ekmek Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bir kaba maya, bal ve ılık suyu alın ve karıştırın. Üzerini kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Mayalı karışıma hamur malzemelerini katın, iyice yoğurun ve ele hiç yapışmayan bir hamur elde edin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hamurun yüzeyini yağlayın.
- Üzerini örtün ve sıcak bir yerde 2 saat dinlenmeye bırakın. Sonradan katılacak malzemeleri hamura katın ve tekrar yoğurun.
- Hamurdan istediğiniz boyutta parçalar koparın, dışarıdan içeri doğru sürekli kapatın ve avuç içinizle yuvarlayarak toplar elde edin.
- Kesme aletiyle tabanına değmeyecek şekilde derin olarak + şeklinde çizikler atın. Üzerini örterek 30 dakika daha dinlendirin.
- Hamurun üzerine sütlü yumurta sarısı karışımını sürün, peynir ve çörek otu serpin.
- 190° önceden ısıtılmış fanlı (turbo) ayarda 15 dakika civarı pişirin. Afiyet olsun.