Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Ekmek Poğaça Tarifi

Sarımsaklı Ekmek Poğaça

Sarımsaklı Ekmek Poğaça Tarifi

Sarımsaklı Ekmek Poğaça tarifi: Sarımsaklı Ekmek Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Ekmek Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Ekmek Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 540 gram un (4+3/4 su bardağı)
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (+1 yemek kaşığı da yağlamak için)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı taze fesleğen (kıyılmış) (veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen)
  • 1 sap taze soğan (kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 3 diş rendelenmiş sarımsak)
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (İzmir tulumu veya eski kaşar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamura sonradan katılacak malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (İzmir tulumu veya eski kaşar)
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı süt (1 adet yumurta sarısı ile karıştırılmış)
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (İzmir tulumu veya eski kaşar)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Sarımsaklı Ekmek Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak bir kaba maya, bal ve ılık suyu alın ve karıştırın. Üzerini kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Mayalı karışıma hamur malzemelerini katın, iyice yoğurun ve ele hiç yapışmayan bir hamur elde edin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hamurun yüzeyini yağlayın.
  • Üzerini örtün ve sıcak bir yerde 2 saat dinlenmeye bırakın. Sonradan katılacak malzemeleri hamura katın ve tekrar yoğurun.
  • Hamurdan istediğiniz boyutta parçalar koparın, dışarıdan içeri doğru sürekli kapatın ve avuç içinizle yuvarlayarak toplar elde edin.
  • Kesme aletiyle tabanına değmeyecek şekilde derin olarak + şeklinde çizikler atın. Üzerini örterek 30 dakika daha dinlendirin.
  • Hamurun üzerine sütlü yumurta sarısı karışımını sürün, peynir ve çörek otu serpin.
  • 190° önceden ısıtılmış fanlı (turbo) ayarda 15 dakika civarı pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025