Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Ekmek tarifi: Sarımsaklı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Sarımsaklı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet baget ekmeği
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dal biberiye
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
Arzuya göre:
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yaprak fesleğen
- 1 dal taze kekik
Sarımsaklı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ortadan ikiye kestiğiniz baget ekmeğini verev şeklinde dilimleyin.
- Sarımsakları, tuz ilavesi ile havanda dövün.
- Ayıkladığınız biberiye ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi ekledikten sonra havanda dövme işlemini sürdürün.
- Baharatlı sarımsak karışımını küçük bir kaseye alın. Zeytinyağı ile karıştırın.
- Temelde iyi bir sarımsaklı ekmek hazırlamak için gerekli olan tüm işlemler tamamlandı. Bu noktadan sonra damak tadı ve arzularınız devreye giriyor.
- Karışıma rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış fesleğen ve kekik ekledikten sonra ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz ekmek dilimlerini, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 kadar fırınlayın. Bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Sarımsaklı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Aromalarının daha yoğun bir şekilde hissedilmesi için ayıkladığınız biberiyeyi, sarımsak ve tuz ilavesiyle havanda dövün. Eklemek istediğiniz tüm baharatlara aynı işlemi uygulayın.