Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Ekmek tarifi: Sarımsaklı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un (kontrollü eklenecek, gerekirse artırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz

Sarımsaklı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Su, maya, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur olması için unu azar azar ekliyoruz.
  • Yarım saat, üstünü streç filmle örtüp bekletiyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine sarımsağı rendeliyoruz.
  • Maydanozu ince ince doğruyoruz. Dinlenmiş hamura yağı ve maydanozu ekleyip yoğuruyoruz ve kalıba bezeler halinde diziyoruz.
  • Tekrar yarım saat bekletiyoruz. Sıcak fırına verip iyice kızarana kadar yaklaşık yarım saat fırınlıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025