Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Ekmek tarifi: Sarımsaklı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sarımsaklı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un (kontrollü eklenecek, gerekirse artırılabilir)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
Sarımsaklı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Su, maya, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur olması için unu azar azar ekliyoruz.
- Yarım saat, üstünü streç filmle örtüp bekletiyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine sarımsağı rendeliyoruz.
- Maydanozu ince ince doğruyoruz. Dinlenmiş hamura yağı ve maydanozu ekleyip yoğuruyoruz ve kalıba bezeler halinde diziyoruz.
- Tekrar yarım saat bekletiyoruz. Sıcak fırına verip iyice kızarana kadar yaklaşık yarım saat fırınlıyoruz. Afiyet olsun.