Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Burma Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Burma Ekmek

Sarımsaklı Burma Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Burma Ekmek tarifi: Sarımsaklı Burma Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Burma Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Burma Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur İçin:

  • 250 mililitre süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1 paket instant maya
  • 2 adet yumurt sarısı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un

Sos İçin:

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 diş sarımsak

Sarımsaklı Burma Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle zeytinyağı, sarımsak ve ince doğranmış maydanozu güzelce karıştırıp kenarda bekletin.
  • Maya ve sıcak sütü kaba alın, karıştırıp üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Sonra tuz, şeker, yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Unu da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edip, üzerini kapatın. 45 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra hamuru 3 parçaya bölün.
  • Merdane ile tepsi büyüklüğünde açın, içine de zeytinyağlı iç harcı her yerine yetecek şekilde sürün. Hamuru rulo sarın ve bıçakla ortadan ikiye ayırıp örgü şeklinde dolayın.
  • 3 bezeyi de aynı şekilde yapın ve üzerini temiz bir bez ile kapatıp, 30 dakika mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025