Sarımsaklı Burma Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Burma Ekmek tarifi: Sarımsaklı Burma Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Burma Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sarımsaklı Burma Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 250 mililitre süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1 paket instant maya
- 2 adet yumurt sarısı
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un
Sos İçin:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2-3 dal maydanoz
- 1 diş sarımsak
Sarımsaklı Burma Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle zeytinyağı, sarımsak ve ince doğranmış maydanozu güzelce karıştırıp kenarda bekletin.
- Maya ve sıcak sütü kaba alın, karıştırıp üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Sonra tuz, şeker, yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Unu da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edip, üzerini kapatın. 45 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra hamuru 3 parçaya bölün.
- Merdane ile tepsi büyüklüğünde açın, içine de zeytinyağlı iç harcı her yerine yetecek şekilde sürün. Hamuru rulo sarın ve bıçakla ortadan ikiye ayırıp örgü şeklinde dolayın.
- 3 bezeyi de aynı şekilde yapın ve üzerini temiz bir bez ile kapatıp, 30 dakika mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.