Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 dilim bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı süt (İsteğe bağlı)
  • 2 adet et bulyon

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın ve yıkayın.
  • Derin bir tencereye kabağı ve rendelenmiş patatesi koyup üzerilerini geçene kadar su ekleyip kaynatın.
  • Ardından rendelenmiş havucu, küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı tavada zeytinyağı ile kavurun ve kaynamış olan kabak tenceresine ilave edin. (yağı ile birlikte)
  • Tencereye 2 adet et suyu bulyon atıp tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirin ve içine süt, pul biber, karabiber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin.
  • Kısık ateşte beş dakika daha sürekli karıştırarak kaynatıp altını kapatın. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Bu çorba için süt olmazsa olmaz değil. Ben ilk defa yaptığım için süt ekledim ama bir dahaki yapışlarımda süt eklemeyi düşünmüyorum. Çorba katıysa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorba çok sıvı olmuşsa sütün içine biraz un katıp karıştırın ve öyle çorbaya ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025