Sarımsak Turşusu Tarifi
Sarımsak Turşusu tarifi: Sarımsak Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsak Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Sarımsak Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 600 mililitre içme suyu
- 1 çay kaşığı tane karabiber (isteğe göre)
- 2 yaprak defne yaprağı (isteğe göre)
Sarımsak Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakları tanelerine ayırıp su dolu bir kasenin içinde 30 dakika kadar bekletin.
- Bekleme sonunda kabukları yumuşayan sarımsakların suyunu süzün ve soyun.
- Soyulmuş sarımsakları kavanozlara bölüştürün. İsteğe göre her kavanozun içine bir adet defne yaprağı yerleştirin.
- Tat vermesi için bir tutam tane karabiber ekleyin.
- Her kavanoza birer tatlı kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin.
- Ardından her birinin içine yarım çay bardağı sirke ekleyin.
- Sarımsakların üzerini geçecek kadar içme suyu ile kavanozları doldurun.
- Kavanozların kapaklarını kapatın ve birkaç defa sallayın.
- Gölge bir yerde 30 gün bekletin. Ardından dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun!
Sarımsak Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Kabukları çıkarma işlemini isterseniz iki aynı boyuttaki kase ile de yapabilirsiniz. Ayrıca isterseniz bir kapta üzerilerini geçecek kadar suyun içinde yarım saat bekleterek de kabuklardan kurtulabilirsiniz.
Sarımsak Turşusu tarifi için servis önerisi
Dilediğiniz yemeklerin yanında tüketebileceğiniz gibi çorbalara, soslara ezerek de ekleyebilirsiniz ama normal sarımsağa nazaran daha ekşi olacağını unutmayın deriz ;)