Sarımsak Çayı Tarifi
Sarımsak Çayı tarifi: Sarımsak Çayı için gerekli malzemeler nelerdir? Sarımsak Çayı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Sarımsak Çayı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 diş sarımsak
- 1 dilim taze zencefil (ince ve küçük)
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı sıcak su
Tatlandırmak için:
- 1/2 çay kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sarımsak Çayı tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- İnce bir dilim kestiğiniz taze zencefilin kabuk kısmını alın.
- Sıcak suyu küçük bir cezveye aktarın. Rendelenmiş sarımsak ve taze zencefil dilimini 2 dakika kadar kaynatın.
- Ocaktan aldığınız çay karışımına zerdeçalı katın ve kendi sıcaklığında 3 dakika kadar demlendirin.
- Çay fincanına süzdüğünüz sarımsak çayını, arzuya göre bal ve limon suyu tatlandırdıktan sonra bekletmeden için. Sarımsağın faydalarından yararlanmak isteyen sevdiklerinizle paylaşın.
Sarımsak Çayı tarifinin püf noktası nedir?
Düşük tansiyon, şeker gibi tanısı konmuş sağlık sorunlarınız yoksa taze olarak hazırladığınız çayı yemeklerden sonra bir fincan tüketebilirsiniz.