Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sarı Turp Turşusu Tarifi

Sarı Turp Turşusu

Sarı Turp Turşusu Tarifi

Sarı Turp Turşusu tarifi: Sarı Turp Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Sarı Turp Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sarı Turp Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram turp (Japon turbu)
  • 350 mililitre su
  • 350 mililitre beyaz sirke
  • 200 gram toz şeker
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tuz (salamura tuzu)
  • 20 adet tane karabiber

Sarı Turp Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Turpun dış kabuğunu soyalım. Ben turpu kimbap için hazırladım. O yüzden uzunlamasına kestim. Ama yuvarlak dilimler halinde de kesebilirsiniz.
  • Kesme işlemi bittikten sonra turşunun suyunu hazırlamaya başlayabiliriz. Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alalım. Karışım kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
  • Turpları ekleyelim, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 6 saat bekletelim.
  • 6 saatin sonunda turplar hem kendi suyunu salmış hem de yumuşamış olacaktır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025