Sarı Turp Turşusu Tarifi
Sarı Turp Turşusu tarifi: Sarı Turp Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Sarı Turp Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sarı Turp Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram turp (Japon turbu)
- 350 mililitre su
- 350 mililitre beyaz sirke
- 200 gram toz şeker
- 2 adet defne yaprağı
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tuz (salamura tuzu)
- 20 adet tane karabiber
Sarı Turp Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Turpun dış kabuğunu soyalım. Ben turpu kimbap için hazırladım. O yüzden uzunlamasına kestim. Ama yuvarlak dilimler halinde de kesebilirsiniz.
- Kesme işlemi bittikten sonra turşunun suyunu hazırlamaya başlayabiliriz. Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alalım. Karışım kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
- Turpları ekleyelim, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 6 saat bekletelim.
- 6 saatin sonunda turplar hem kendi suyunu salmış hem de yumuşamış olacaktır. Afiyet olsun.