Sardalya ve Zeytinli Penne Tarifi
Sardalya ve Zeytinli Penne tarifi: Sardalya ve Zeytinli Penne için gerekli malzemeler nelerdir? Sardalya ve Zeytinli Penne nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sardalya ve Zeytinli Penne yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 250 gram Kalem Makarna
- 3 litre su (kaynar)
- 2 yemek kaşığı tuz
Sos için:
- 100 gram konserve sardalya
- 3 diş sarımsak
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 8 adet kiraz domates
- 10 adet siyah zeytin
- 1 yemek kaşığı kapari
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 8 yaprak fesleğen
- 1/4 adet limonun suyu
- 1/2 adet chili domates
Sardalya ve Zeytinli Penne tarifi nasıl yapılır?
- Penne makarnaları bol tuzlu kaynar suya haşlanması için bırakın.
- Büyük bir tavayı ısınması için ocağa bırakın. Sarımsakları ufak ufak doğrayın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, domatesleri boyutlarına göre ikiye ya da dörde bölün, chili biberi ince halkalar halinde kesin, kaparileri doğrayın.
- Tavaya önce yağı ile birlikte sardalyayı koyun, sonrasında sarımsak ve tuzu ekleyip hafifçe ezin.
- Domatesleri, biberi ve zeytini de ekledikten sonra makarna suyundan azar azar ekleyip sosu yüksek ateşte koyulaştırın.
- Makarnaları da hafifçe süzdürüp kevgirle doğruca tavaya alın karabiberi ekleyin , üzerine tazelik vermesi için bir kaç domates, kapari ve limon suyunu ekleyin.
- Son olarak ince kıyılmış fesleğenleri de ekleyip ocaktan alın.
- Makarnayı üzerine biraz daha kapari ve zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.