Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sardalya ve Zeytinli Penne Tarifi

Sardalya ve Zeytinli Penne

Sardalya ve Zeytinli Penne Tarifi

Sardalya ve Zeytinli Penne tarifi: Sardalya ve Zeytinli Penne için gerekli malzemeler nelerdir? Sardalya ve Zeytinli Penne nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sardalya ve Zeytinli Penne yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna için:

  • 250 gram Kalem Makarna
  • 3 litre su (kaynar)
  • 2 yemek kaşığı tuz

Sos için:

  • 100 gram konserve sardalya
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 8 adet kiraz domates
  • 10 adet siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 8 yaprak fesleğen
  • 1/4 adet limonun suyu
  • 1/2 adet chili domates

Sardalya ve Zeytinli Penne tarifi nasıl yapılır?

  • Penne makarnaları bol tuzlu kaynar suya haşlanması için bırakın.
  • Büyük bir tavayı ısınması için ocağa bırakın. Sarımsakları ufak ufak doğrayın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, domatesleri boyutlarına göre ikiye ya da dörde bölün, chili biberi ince halkalar halinde kesin, kaparileri doğrayın.
  • Tavaya önce yağı ile birlikte sardalyayı koyun, sonrasında sarımsak ve tuzu ekleyip hafifçe ezin.
  • Domatesleri, biberi ve zeytini de ekledikten sonra makarna suyundan azar azar ekleyip sosu yüksek ateşte koyulaştırın.
  • Makarnaları da hafifçe süzdürüp kevgirle doğruca tavaya alın karabiberi ekleyin , üzerine tazelik vermesi için bir kaç domates, kapari ve limon suyunu ekleyin.
  • Son olarak ince kıyılmış fesleğenleri de ekleyip ocaktan alın.
  • Makarnayı üzerine biraz daha kapari ve zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025