Sardalya Buğulama Tarifi
Sardalya Buğulama tarifi: Sardalya Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Sardalya Buğulama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sardalya Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram sardalya balığı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet limon
- 1 tutam maydanoz
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Sardalya Buğulama tarifi nasıl yapılır?
- Soğan jülyen doğranır. Maydanozların yaprakları ayrılır. Limonlar da yarım ay şeklinde kesilir. Domates kabuğu soyulduktan sonra yine yarım ay şeklinde doğranır.
- Bir kapta soğanın üzerine zeytinyağı dökülür ve tuz ile karabiber eklenerek iyice harmanlanır. Sonra tepsiye yerleştirdiğimiz pişirme kağıdı üzerine soğanlar yerleştirilir. Üzerine temizlenmiş ve tuzlanmış sardalyalar yerleştirilir.
- Daha sonra üzerine maydanozlar, domates ve limonlar yerleştirilir ve zeytinyağı gezdirilir. Son olarak 200 derecedeki fırına sürülür 20-30 dakika pişirilir.
Sardalya Buğulama tarifinin püf noktası nedir?
Balıkların çok pişip kurumasına müsaade etmeyiniz.