Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sardalya Buğulama Tarifi

Sardalya Buğulama

Sardalya Buğulama Tarifi

Sardalya Buğulama tarifi: Sardalya Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Sardalya Buğulama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sardalya Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram sardalya balığı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet limon
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Sardalya Buğulama tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan jülyen doğranır. Maydanozların yaprakları ayrılır. Limonlar da yarım ay şeklinde kesilir. Domates kabuğu soyulduktan sonra yine yarım ay şeklinde doğranır.
  • Bir kapta soğanın üzerine zeytinyağı dökülür ve tuz ile karabiber eklenerek iyice harmanlanır. Sonra tepsiye yerleştirdiğimiz pişirme kağıdı üzerine soğanlar yerleştirilir. Üzerine temizlenmiş ve tuzlanmış sardalyalar yerleştirilir.
  • Daha sonra üzerine maydanozlar, domates ve limonlar yerleştirilir ve zeytinyağı gezdirilir. Son olarak 200 derecedeki fırına sürülür 20-30 dakika pişirilir.

Sardalya Buğulama tarifinin püf noktası nedir?

Balıkların çok pişip kurumasına müsaade etmeyiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025