Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun Tarifi
Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun tarifi: Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 3 adet yumurta
Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavaya tereyağ ve sıvı yağını alarak kızdırıyoruz. Jülyen doğradığımız soğanları ekliyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra toz şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- İstediğiniz karamel rengine ulaştıktan sonra karabiber, toz biber, tuz ve yenibaharı ekleyerek karıştırıyoruz.
- 2 dakika daha kavurduktan sonra yumurtaları kırarak pişiriyoruz. Sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.
Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.