Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun Tarifi

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun Tarifi

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun tarifi: Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 adet yumurta

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tavaya tereyağ ve sıvı yağını alarak kızdırıyoruz. Jülyen doğradığımız soğanları ekliyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra toz şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  • İstediğiniz karamel rengine ulaştıktan sonra karabiber, toz biber, tuz ve yenibaharı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • 2 dakika daha kavurduktan sonra yumurtaları kırarak pişiriyoruz. Sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.

Saray Usulü Yumurta-yı Hümayun tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025