Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması tarifi: Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram tereyağı
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?
- İlk iş olarak kremasını hazırlayın. Bunun için krem şantiyi paketin üzerinde yazdığı gibi bir bardak soğuk suyla çırpın ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
- Bir tencereye tereyağını alıp eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Hemen ardından yavaş yavaş sütü ilave etmeye başlayın.
- Bu aşamada sürekli karıştırın, aksi takdirde topaklanmalar olabilir.
- Tüm sütü ekledikten sonra şekeri ve kakaoyu ilave edin.
- Ardından yumurta sarısını ekleyin, güzelce karıştırın ve nişastayı ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve toz vanilini ekleyip karıştırın.
- Ilıklaşana kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
- Bir borcamın dibine hindistan cevizlerini serpin, üstüne ılıklaşmış olan muhallebiyi dökün ve üstünü streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın.
- Bu şekilde 30 dakika beklettiğiniz tatlıyı dolaptan alın ve hazırladığınız krem şantiyi de üstüne yayıp tekrar buzdolabına atın. Minimum 30 dakika daha bekletin.
- Uzun şeritler halinde kesin ve her bir şeridin ucundan başlayarak spatula yardımıyla rulolar yapın.
- Tepside kalan hindistan cevizlerini de üstlerine serperek servis edin.
Saray Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebisini hazırladıktan sonra soğuması için tepsiye dökerken, çok kalın ya da çok ince olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde rulo yaparken zorlanırsınız. En iyi sonucu almak için, tatlınızı hazırladıktan sonra, bir gece boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz.