Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması tarifi: Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 poşet toz krem şanti (sade)
- 3 paket hindistan cevizi
Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Büyük boy fırın tepsisi i yağlayın ve tabanı görünmeyecek şekilde her yerini hindistan cevizi ile kaplayın.
- Muhallebi için vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri bir tencerede koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Pişince ocaktan almadan içine vanilya ve margarin ilave edin. Margarin eriyene kadar kısık ateşte pişirin.
- Hindistan cevizi ile kaplanan tepsiye muhallebiyi dökün ve iyice soğuması için kenarda ya da dolapta bekletin.
- 1 poşet krem şantiyi ve 1 su bardağı sütü mikser ile çırpın. Koyu bir kıvam alsın. İyice soğuyan muhallebinin üzerine güzelce yayın. Dolaba kaldırın.
- Dinlendikten sonra 12 parçaya ayrılacak şekilde dilimleyin ve spatula yardımıyla güzelce rulo yapın. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!
Saray Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin ki topak olmasın. Krem şanti için daha koyu bir kıvam elde etmek için sütü biraz daha az ekleyebilirsiniz. 1 gece önceden yapar dolaba koyarsanız daha güzel bir şekilde rulo halini alır.
Saray Sarması tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine fındık ya da ceviz koyabilirsiniz