Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saray Sarması Tarifi

Saray Sarması

Saray Sarması Tarifi

Saray Sarması tarifi: Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Üzeri için:

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Kakaolu muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir fırın tepsisinin üzerini güzelce streç film ile kaplayın.
  • 2 su bardağı Hindistan cevizini streç filmin üzerine yerleştirin ve her yere eşit dağılması için elinizle hafifçe düzeltin.
  • Muhallebisi için: Bir tencereye süt, toz şeker, un ve kakaoyu aktarın, karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi kaynayıp göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyin, ocağın altını kapatarak yağ eriyinceye kadar karıştırın. (koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor.)
  • Ardından hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizi serpilmiş tepsinin üzerine gezdirerek dökün.
  • Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için bir spatula veya pasta sıvama bıçağı ile düzgünce yayın.
  • Bu şekilde muhallebiyi soğuyuncaya kadar dinlendirin. (İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.)
  • Uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi ve sütü aktarın. (Krem şantinin kolayca kıvam alması için sütün mutlaka soğuk olması gerekli).
  • Krem şanti katılaştıktan sonra soğuyan muhallebinin üzerini güzelce krem şanti ile kaplayın.
  • Yine eşit ve düzgün olacak şekilde hepsini tepsiye yayın. (krem şantiyi sürmeden önce muhallebinin yeterince soğuduğundan mutlaka emin olun yoksa krem şanti eriyecek ve görüntüyü bozacaktır.)
  • Tatlıyı bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar buzdolabımızda dinlendirin.
  • Dinlenen tatlıyı 12 eşit parça olacak şekilde kesin.
  • Streç filmden destek alarak her bir dilimi hafifçe kaldırın ve rulo şeklinde sarın.
  • Bu şekilde tüm parçaları sararak servis tabağınıza yerleştirin.
  • Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Tatlıyı buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025