Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması tarifi: Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Üzeri için:
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Kakaolu muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir fırın tepsisinin üzerini güzelce streç film ile kaplayın.
- 2 su bardağı Hindistan cevizini streç filmin üzerine yerleştirin ve her yere eşit dağılması için elinizle hafifçe düzeltin.
- Muhallebisi için: Bir tencereye süt, toz şeker, un ve kakaoyu aktarın, karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Muhallebi kaynayıp göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyin, ocağın altını kapatarak yağ eriyinceye kadar karıştırın. (koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor.)
- Ardından hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizi serpilmiş tepsinin üzerine gezdirerek dökün.
- Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için bir spatula veya pasta sıvama bıçağı ile düzgünce yayın.
- Bu şekilde muhallebiyi soğuyuncaya kadar dinlendirin. (İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.)
- Uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi ve sütü aktarın. (Krem şantinin kolayca kıvam alması için sütün mutlaka soğuk olması gerekli).
- Krem şanti katılaştıktan sonra soğuyan muhallebinin üzerini güzelce krem şanti ile kaplayın.
- Yine eşit ve düzgün olacak şekilde hepsini tepsiye yayın. (krem şantiyi sürmeden önce muhallebinin yeterince soğuduğundan mutlaka emin olun yoksa krem şanti eriyecek ve görüntüyü bozacaktır.)
- Tatlıyı bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar buzdolabımızda dinlendirin.
- Dinlenen tatlıyı 12 eşit parça olacak şekilde kesin.
- Streç filmden destek alarak her bir dilimi hafifçe kaldırın ve rulo şeklinde sarın.
- Bu şekilde tüm parçaları sararak servis tabağınıza yerleştirin.
- Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Tatlıyı buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.