Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması tarifi: Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 paket petibör bisküvi
Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencere içine süt, un, nişasta, şeker ve kakao eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Koyulaşan muhallebinin altı kapatılıp margarin ve şekerli vanilin eklenip margarin eriyene kadar karıştırılır.
- Bir fırın tepsisi üzerine bisküviler tercihe göre ister elde ufalanır ister robotta çekilir. Tepsi üzerine bir katman halinde yayılır.
- Bisküvi katmanı üzerine hazırlanan muhallebi kalın olmayacak şekilde yayılır ve buz dolabında 5-10 dakika kadar bekletilir.
- Paketin üzerindeki tarife göre krem şanti hazırlanır. Dolaptaki muhallebi çıkarılıp üzerine eşit şekilde yayılır.
- Tepsi önce enine 1 kere kesilir. Sonra boydan istediğiniz kalınlıkta dilimler kesilir.
- Spatula yardımıyla muhallebinin ucu kaldırılıp çok baskı uygulamadan sarılır. Sarma işlemi biten tatlılarımızı dolapta 1 saat dinlenmeye bırakıp sonrasında yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Saray Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebi çok katı ve kalın olmamalı. Yoksa sarma işlemi sırasında kırılmalar olabilir.