Saray Lokumu Tarifi
Saray Lokumu tarifi: Saray Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Saray Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 50 gram tereyağı
Kaplaması İçin:
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılmış)
- 1 su bardağı fındık (rondoda çekilmiş)
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı antep fıstığı tozu (veya parçacıkları)
Saray Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy bir tencerede süt, un ve toz şekeri muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaştıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.
- Fırın tepsisine rendelenmiş Hindistan cevizini yayın.
- Üzerine hazırladığınız muhalebiyi eşit şekilde yayın. Spatula yardımıyla düzeltip önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından 2 saat buzdolabında bekletin. Tepsiye döktüğünüz muhallebi buzdolabında soğurken, sütle toz krem şantiyi çırpın ve buzdolabında bekletin.
- Yeterince soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkarın ve hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayın.
- Muhallebiyi 8 eşit parçaya bölün ve üzerine rondodan geçirdiğiniz fındığı serpiştirin.
- Spatula yardımıyla her parçayı rulo halinde sarın.
- Üzerlerine Antep fıstığı serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.