Saray Helvası Tarifi
Saray Helvası tarifi: Saray Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Saray Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 125 gram tereyağı
Saray Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Teflon yapışmayan bir tencereye, unu dökün ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, unun pembeleşmesine izin vermeden, unun kokusu çıkana kadar kavurun.(yağsız kavruluyor)
- Kokusu çıkan ve kavrulan unu ılımaya bırakın. Ilıyan una, pudra şekerini dökün ve iyice karıştırın.
- Tereyağını yakmadan, tavada eritin. Eriyen tereyağını sıcak sıcak pudra şekerli unun üzerine dökün. Elinizle iyice karıştırın.
- Karıştırırken sanki toparlanmayacak gibi gelse de bekleyince donacaktır.
- Küçük bir borcam tepsinin tabanını yağlayın. (en küçük boy yuvarlak borcam olabilir) ve bu karışımı içine döküp, her yerine eşit gelecek şekilde yayın.
- Sonra helvayı, çok dikkatlice baklava şeklinde dilimleyin. Çabuk dağıldığı için çok yavaş ve dikkatli dilimleyin.
- Buzdolabına kaldırın ve 1 saat beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Saray Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Tencere yağ dökmüyoruz, unun yağsız olarak kavrulması gerekiyor. Un beyaz kalmalı ya da çok çok hafif sararabilir ama kesinlikle pembeleşmeyecek. Bu yüzden hem kısık ateşte hem de sürekli karıştırarak kavurmanız gerekiyor. Yaklaşık 25 veya 30 dakika da unun kokusu çıkıyor. Helvanın her yerine eşit şekilde elinizle bastırın ki helva birbirine iyice yapışsın.