Saray Helvası Tarifi
Saray Helvası tarifi: Saray Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Saray Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 porsiyon
Saray Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 küçük boy kase hindistan cevizi (tepsinin tabanına serpmek için)
Saray Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tavaya unu alıp orta ateşte un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Diğer tarafta ise tereyağını eritiyoruz.
- Kavurmuş olduğumuz unumuzun üzerine sırasıyla pudra şekeri, vanilya ve eritilmiş tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra tepsimizin tabanına Hindistan cevizi serpip sıcak ola helvamızı tepsiye yayıyoruz.
- Önce kaşık daha sonra da bardak yardımı ile güzelce sıkıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Saray Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Unu kavururken beyaz kalmasına özen göstermeliyiz. Hafif sararabilir, ama kesinlikle pembeleşmemeli. Keserken dağılmaması için tepsiye bastırırken iyi sıkışmasına dikkat etmeliyiz.