Şanlıurfa Usulü Lahmacun Tarifi
Şanlıurfa Usulü Lahmacun tarifi: Şanlıurfa Usulü Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Şanlıurfa Usulü Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Şanlıurfa Usulü Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) ılık su
- 250 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
Şanlıurfa Usulü Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Hamurunu hazırlamak için tezgaha un, tuz ve suyu koyun ve yoğurun. Yoğrulan hamuru 6’ya ayırın, ayrılan parçaları oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak şeklini verin.
- Ardından kapya biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçirin, üzerine kıyma, tuz, sıvı yağ, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğrulan harcınızı 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen harcı hamurların üzerine boşluk kalmayacak şekilde yaydırın.
- Hazırlanan lahmacunları önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.