Şanlıurfa Usulü Dövmeç Tarifi
Şanlıurfa Usulü Dövmeç tarifi: Şanlıurfa Usulü Dövmeç için gerekli malzemeler nelerdir? Şanlıurfa Usulü Dövmeç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Şanlıurfa Usulü Dövmeç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kuru yufka
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı isot
- 3 adet küp küp doğranmış domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 kase taze peynir
- 1 çay bardağı (2 parmak eksik) ayçiçek yağı
- 3 tutam tuz
Şanlıurfa Usulü Dövmeç tarifi nasıl yapılır?
- Kuru yufkaları aşırı küçültmeden bir kapta kırıyoruz.
- İnce kıyılmış kuru soğanları kabımızın içine koyuyoruz.
- Küp küp doğranmış domatesleri, kapya biber, isot ve tuzu ekleyerek yufka ekmekler ıslanana kadar yoğuruyoruz.
- Küp küp doğranmış urfa peynirini de çok ezmeyerek karıştırıyoruz.
- En son kısımda yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada kızana kadar bekliyoruz.
- İyice ısınan yağı kabımıza ekliyoruz ve karıştırma işlemi sonrası sıkım sıkım yaparak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Şanlıurfa Usulü Dövmeç tarifi için servis önerisi
Bir servis tabağında sunabilirsiniz. Sofranıza aperitif olarak çok yakışacaktır.