Saniye Anneanne’nin Bükmesi Tarifi
Saniye Anneanne’nin Bükmesi tarifi: Saniye Anneanne’nin Bükmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Saniye Anneanne’nin Bükmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Saniye Anneanne’nin Bükmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı su
İç Harç İçin:
- 2 adet haşlanmış patates
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Diğer Malzemeler
- 100 gram mısır nişastası (katları açmak için)
- 125 gram tereyağı (hamur katlarını yağlamak için)
Saniye Anneanne’nin Bükmesi tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın.
- Haşlanan patatesleri ezerek püre kıvamına getirin.
- Soğanları küp küp yemeklik doğrayın.
- Tereyağını eritin ve soğanı kavurun. Kavrulan soğana kıymayı ilave edin. Kıymalar suyunu salıp geri çekince patatesleri ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ilave ederek pişirmeye devam edin.
Saniye Anneanne’nin Bükmesi tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru açarken nişasta kullanmak hamurun daha kolay açılmasına yardımcı olur. Hamura sirke ilave etmek kıyır kıyır bir kıvam elde etmenizi sağlar.
Saniye Anneanne’nin Bükmesi tarifi için servis önerisi
Taze demlenmiş çay veya ayranla servis edebilirsiniz.