Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sandviç Ekmeği Tarifi

Sandviç Ekmeği

Sandviç Ekmeği Tarifi

Sandviç Ekmeği tarifi: Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram beyaz un (3,5 su bardağı)
  • 350 gram içme suyu (1+3/4 su bardağı)
  • 20 gram yaş maya (1/2 paket)
  • 25 gram beyaz şeker (2 yemek kaşığı)
  • 8 gram tuz (1 çay kaşığı)

Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, şeker ve suyun 1/3 ünü karıştırarak başlayın. 10 dakika kadar o karışım beklesin ki maya aktive olsun.
  • Unu tezgaha eleyin, ortasında bir havuz açın ve mayalı karışımda dahil olmak üzere bütün malzemeleri havuza koyun. Havuzun kenarında içeri yavaş yavaş un ala ala hamuru toparlayın.
  • Hamur toparlandıktan sonra bir kenara alıp üzerine bez örtün ve en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Sürenin sonunda hamuru tenis topundan biraz daha küçük porsiyonlara ayırın, tezgahı ve elinizi unlayın. Hamurları avcunuzun içiyle tezgah arasında yuvarlayın.
  • Fırın tepsisine alın ve yine en az 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Eğer fırınınızın mayalama özelliği varsa bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz.
  • Hamur topçukları da mayalandıktan sonra üzerlerine haşhaş, susam, çekirdek vs ile süsleyebilir veya sade olarak da fırına verebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 18-20 dakika arası pişecek.

Sandviç Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Unu elemeyi ihmal etmeyin. Hamur biraz cıvık olabilir, yuvarlarken tezgaha dökeceğiniz un ile toparlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025