Sandviç Ekmeği Tarifi
Sandviç Ekmeği tarifi: Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram beyaz un (3,5 su bardağı)
- 350 gram içme suyu (1+3/4 su bardağı)
- 20 gram yaş maya (1/2 paket)
- 25 gram beyaz şeker (2 yemek kaşığı)
- 8 gram tuz (1 çay kaşığı)
Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker ve suyun 1/3 ünü karıştırarak başlayın. 10 dakika kadar o karışım beklesin ki maya aktive olsun.
- Unu tezgaha eleyin, ortasında bir havuz açın ve mayalı karışımda dahil olmak üzere bütün malzemeleri havuza koyun. Havuzun kenarında içeri yavaş yavaş un ala ala hamuru toparlayın.
- Hamur toparlandıktan sonra bir kenara alıp üzerine bez örtün ve en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Sürenin sonunda hamuru tenis topundan biraz daha küçük porsiyonlara ayırın, tezgahı ve elinizi unlayın. Hamurları avcunuzun içiyle tezgah arasında yuvarlayın.
- Fırın tepsisine alın ve yine en az 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Eğer fırınınızın mayalama özelliği varsa bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz.
- Hamur topçukları da mayalandıktan sonra üzerlerine haşhaş, susam, çekirdek vs ile süsleyebilir veya sade olarak da fırına verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 18-20 dakika arası pişecek.
Sandviç Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Unu elemeyi ihmal etmeyin. Hamur biraz cıvık olabilir, yuvarlarken tezgaha dökeceğiniz un ile toparlayacaktır.