Sandviç Ekmeği Tarifi
Sandviç Ekmeği tarifi: Sandviç Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sandviç Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Sandviç Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toplamak için)
- 4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 kahve fincanı su
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sandviç Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker ve sıvılar karıştırılır. Tuz un eklenip yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim.
- Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir kıvam elde edilir. Sıvı yağ ile toparlanıp kapağı kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
- Sonrasında hamurun havası çıkarılır. Tekrar yoğrulur. 12 bezeye ayrılır ve yuvarlanır.
- Her biri pasta tabağı boyutunda genişletilir. İçe doğru kıvırarak rulo yapılır. Kenarı iyice yapıştırılır.
- Geniş aralıklarla tepsiye dizilir ve mayalandırılır. Yarım saat 45 dakika mayalandıktan sonra yağ su yoğurt karıştırılır ve üzerilerine sürülür.
- Dilerseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz (Biz o şekilde sevmiyoruz).
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerileri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sandviç Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Fazlasını dondurucuda saklayabilirsiniz.