Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sandal Börek Tarifi

Sandal Börek

Sandal Börek Tarifi

Sandal Börek tarifi: Sandal Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sandal Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sandal Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 4 adet sivri biber
  • 9 adet kokteyl domates
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı (yufkanın arasını yağlamak için)

İç Harcı İçin:

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 adet sivri biber (doğranmış)
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sandal Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Gneiş bir tavada sıvı yağını kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip biraz pembeleştikten sonra biberleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Ardından tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Son olarak rendelenmiş domatesi de ekledikten sonra 5 dakika pişirin ve ocaktan alın.
  • Tezgaha yufkalardan birini serin. Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yayın.
  • Nişastayı yağlanmış yufkanın üzerine serpiştirin.
  • Diğer yufkayı da yağlanmış ve nişasta serpiştirilmiş yufkanın üzerine serin.
  • Hazıradığınız yufkalardan üçgen dilimler çıkacak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
  • Sigara böreği sarar gibi yufkayı rulo şeklinde sarın ve uç kısmındaki üçgeni dışarıda bıracak şekilde sağ ve soldaki iki ucu birleştirin.
  • Dışarıda kalan uç kısmı yuvarlak kısmın içine doğru katlayın ve kase görünümlü yufkalar elde edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hazırladığınız yufkaları yerleştirin.
  • Hazırladığınız iç harcı yuvarlak yufkaların iç kısmına paylaştırın ve kokteyl domates ve biberle süsledikten sonra kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Pişen böreklerinizi sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025