Sandal Börek Tarifi
Sandal Börek tarifi: Sandal Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sandal Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Sandal Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yufka
- 2 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 4 adet sivri biber
- 9 adet kokteyl domates
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı (yufkanın arasını yağlamak için)
İç Harcı İçin:
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 adet sivri biber (doğranmış)
- 250 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Sandal Börek tarifi nasıl yapılır?
- Gneiş bir tavada sıvı yağını kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip biraz pembeleştikten sonra biberleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.
- Kıymayı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Ardından tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Son olarak rendelenmiş domatesi de ekledikten sonra 5 dakika pişirin ve ocaktan alın.
- Tezgaha yufkalardan birini serin. Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yayın.
- Nişastayı yağlanmış yufkanın üzerine serpiştirin.
- Diğer yufkayı da yağlanmış ve nişasta serpiştirilmiş yufkanın üzerine serin.
- Hazıradığınız yufkalardan üçgen dilimler çıkacak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
- Sigara böreği sarar gibi yufkayı rulo şeklinde sarın ve uç kısmındaki üçgeni dışarıda bıracak şekilde sağ ve soldaki iki ucu birleştirin.
- Dışarıda kalan uç kısmı yuvarlak kısmın içine doğru katlayın ve kase görünümlü yufkalar elde edin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hazırladığınız yufkaları yerleştirin.
- Hazırladığınız iç harcı yuvarlak yufkaların iç kısmına paylaştırın ve kokteyl domates ve biberle süsledikten sonra kenarlarına yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Pişen böreklerinizi sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!