San Sebastian Cheesecake Tarifi
San Sebastian Cheesecake tarifi: San Sebastian Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
San Sebastian Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) şeker
- 450 gram krem peynir
- 300 mililitre krema
- 3 yemek kaşığı un
- 3 damla vanilya özü
San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İşe öncelikle kalıbımızı hazırlayarak başlayalım. Güzelce yağlayıp iki adet yağlı kağıt ile kaplayalım her yerini ve yağlı kağıdı da hafifçe yağlayalım. Fırınımızı 190 derecede çalıştıralım, ısınsın.
- Önce peynirleri alıp güzelce çırpalım. Şekeri de ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Yumurtaları teker teker ekleyelim. Her ekleyişte maksimum 15 saniye karıştıralım. (Yumurta harca karışsa yeter, çok karıştırmayın)
- Kremayı ve vanilya özünü de ekleyip karıştırın.
- En son unu ekleyip maksimum 1 dakika karıştırıp kaba alın. Önceden ısıttığınız fırına alın ve üzeri renk alana kadar pişirin. (Benimki 55 dakika sürdü.)
- Süre sonunda fırını kapatın ama sakın kapağını açmayın. 20 dakika cheesecake orada dinlensin. Süre sonunda kapağı hafifçe aralayın ve bir 20 dakika daha dinlensin.
San Sebastian Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Çatlama yapmaması için karıştırma süreleriniz 1 dakikayı geçmesin ve en düşük devirde çırpın. Yağlı kağıt ve kelepçeli kalıp kullanın. Piştikten sonra fırında soğuma aşamalarını mutlaka dikkate alın yoksa tatlınız söner. Ben vanilya özünü yumurta ve peynir kokusu için kullandım. Toz vanilya pek bir işe yaramıyor.
San Sebastian Cheesecake tarifi için servis önerisi
Servis için bir gece dolapta bekletirseniz çok daha güzel bir tat yakalarsınız. Dilerseniz sos, meyve ya da dondurma gibi ürünlerle servis edebilirsiniz.