San Sebastian Cheesecake Tarifi
San Sebastian Cheesecake tarifi: San Sebastian Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
San Sebastian Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram beyaz peynir
- 2 kutu krema (400 ml)
- 200 gram kaymak (üzerindeki köpük kısmı sıyırıyoruz)
- 250 gram pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta ve pudra şekerini 3-4 dakika mikserle çırpıyoruz.
- Başka bir kapta beyaz peyniri çırpıyoruz. Kaymağı ekleyip iyice karışana kadar çırpıyoruz. (İyi karıştırmazsak kaymak yerken hissedilebiliyor). Sonra kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Un, nişasta ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlıyoruz. Bu karışımı peynirli karışımımıza iyi karışması için iki seferde ekliyoruz. Sadece karışana kadar çırpıyoruz.
- Son olarak yumurtalı karışımı da dökerek çırpma telimizle sarılığı gidip tek renk olana kadar karıştırıyoruz.(Yine çok çırpılmıyor.)
- 22-23 cm'lik kelepçeli kalıba yağlı kağıdı yerleştiriyoruz. (Sarkan kısmı makasla kesebilirsiniz.)
- Önceden ısıtılmış fanlı 225 derece fırında 20 dakika (Burası üst kısmı kızartmak amacıyla yapılıyor kontrol edip kızarmadıysa bir iki dakika daha tutabilirsiniz), ısıyı 200'e düşürüp 10-15 dakika daha pişiriyoruz. 25. dakikadan itibaren kontrol edebilirsiniz. Hazır olduğunda sallanması gerekiyor tok bir kıvam olmamalı.
- Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp ertesi gün afiyetle yiyoruz.
San Sebastian Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Kaymağı iyi karıştırmak, unlu karışımı ise fazla karıştırmamak önemli. Dinlendirme aşaması kıvamının ve tadının oturması için önemli.