Samsun Tiriti Tarifi
Samsun Tiriti tarifi: Samsun Tiriti için gerekli malzemeler nelerdir? Samsun Tiriti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Samsun Tiriti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-5 adet kuru yufka (el açması yufka da olur)
- 1 adet bütün tavuk
- 1-2 yemek kaşığı ceviz
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
Samsun Tiriti tarifi nasıl yapılır?
- Bütün tavuk iri parçalar halinde kesilerek yeteri kadar su ile ocağa haşlanmaya alınır.
- Haşlandıktan sonra yufkalar sıcak tavuk suyu ile bir kat ıslatılır, arasına terayağı gezdirilir ve yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
- Yufkaların en üstüne tavuk etleri didiklenip ceviz serpilerek sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Samsun Tiriti tarifinin püf noktası nedir?
Köy tavuğu çok yakışacaktır.