Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Samsun Tiriti Tarifi

Samsun Tiriti

Samsun Tiriti Tarifi

Samsun Tiriti tarifi: Samsun Tiriti için gerekli malzemeler nelerdir? Samsun Tiriti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Samsun Tiriti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-5 adet kuru yufka (el açması yufka da olur)
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1-2 yemek kaşığı ceviz
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı

Samsun Tiriti tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün tavuk iri parçalar halinde kesilerek yeteri kadar su ile ocağa haşlanmaya alınır.
  • Haşlandıktan sonra yufkalar sıcak tavuk suyu ile bir kat ıslatılır, arasına terayağı gezdirilir ve yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
  • Yufkaların en üstüne tavuk etleri didiklenip ceviz serpilerek sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Samsun Tiriti tarifinin püf noktası nedir?

Köy tavuğu çok yakışacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025