Samsun Pidesi Tarifi
Samsun Pidesi tarifi: Samsun Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Samsun Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Samsun Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram un
- 400 mililitre su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 600 gram kıyma (dana döş etinden çekilmiş)
- 4 adet büyük boy kuru soğan
- 2 çay kaşığı (silme) karabiber
- 3 çorba kaşığı tereyağı
Samsun Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için bir yoğurma kabının içine unu alın, başka bir kabın içinde maya ve ılıtılmış suyu ekleyip karıştırın.
- Yoğurma kabına ekleyin, üzerine yoğurt ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamur ele yapışmayacak şekilde olmalıdır bu yüzden ununuz cinsine göre unda ekleme yapabilirsiniz.
- Hamuru ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı için kıymayı tavanın içine alıp kavurmaya başlayın, kıymanız yağsız ise bir yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz.
- Soğanları ince ince küpler halinde yemeklik doğrayın ve kavrulan kıymanın içine ekleyin.
- Soğanlar da kavrulduktan sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayırın ve hamur bezeleri oluşturun.
- Bezeleri ince uzun şekilde merdane veya oklava yardımı ile açın bunu tepsinizin şekiline göre ayarlayabilirsiniz.
- Açtığınız hamurun içine kıymalı harçtan ekleyip fırın tepsisine yerleştirin.
- Fırının en alt rafında fanlı ve alt üst ızgara açık şekilde 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Samsun Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Fırının en alt rafında olması önemli bir nokta daha çok çıtır olmasını sağlıyor. İç harcını da kıymanın suyunu çekecek pişirin hamuru ıslatmasın ve iç harcının soğumuş olmasına dikkat edin. Hamuru ince ve uzun şekilde açmanız görsel ve çıtır olmasında etkili.
Samsun Pidesi tarifi için servis önerisi
Sıcak şekilde 3 e bölerek servis edebilirsiniz.