Samsades Tarifi
Samsades tarifi: Samsades için gerekli malzemeler nelerdir? Samsades nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Samsades yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Dolgusu İçin:
- 4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4-5 damla limon suyu
Samsades tarifi nasıl yapılır?
- 2 su bardağını unu bir kaba alın. Tuzu ilave edin.
- 1,5 su bardağı suyu una ilave edin.
- İhtiyatlı olarak un ve su ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamına getirene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru iki eş bezeye bölün ve merdane yardımıyla unlayarak inceltin.
- İncelen hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen şekil verin.
- 3-4 cm'lik şeritler halinde kesin ve sonra tam ortalarından yatay olarak şeritlerinizi ikiye bölün.
- İç dolgusu için; lor peyniri, şeker ve tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın.
- Hazırladığınız şeritlerin ucuna lor peynirli harcı yerleştirin ve muska şeklinde sarın.
- Muska şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.
- Şerbet için; Su, şeker ve tarçını sos tavasına alın ve kaynatın.
- Şerbet kaynayınca limon sıkarak özleştirin.
- Kızarttığınız sıcak muskaları sıcak şerbetle buluşturun.
- Kaymakla servis ederek lezzeti hafifletin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Samsades tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru açmadan önce bekletmek daha kolay açılmasına yardımcı olacaktır. Kaynayan şebete limon sıkmak, kıvamın daha özlü olmasına yardımcı olacaktır.
Samsades tarifi için servis önerisi
Kaymak ve file bademle servis ederek lezzeti güçlendirin.