Samsa Tatlısı Tarifi
Samsa Tatlısı tarifi: Samsa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Samsa Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Samsa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 yaprak milföy hamuru
- 1 su bardağı toz badem
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı un
Şerbeti için:
- 6 kahve fincanı toz şeker
- 4 çay bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Süslemek için:
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Samsa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayın. Tatlı sıcak, şerbet ise soğuk olmalı. Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın ve hafif koyulaşana dek kaynatın.
- Ardından bir kaç damla limon suyunu da ilave ederek 3-4 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp, soğumaya bırakın.
- Milföy hamurlarının çözülmüş ve kullanıma hazır olması gerekiyor. Milföy hamurlarınız hazırsa, her bir yaprak hamuru, yapışmaması için bir miktar unla birlikte bir merdane yardımıyla inceltin.
- Dikdörtgen şeklinde hamurlar elde etmiş olacaksınız.
- İç dolgusunu hazırlamak için; bir kapta bademi, toz şekeri ve yumurta beyazlarını güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız bu karışımı, açtığınız hamurların uzun kenarına, kenar boyunca yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız hamurları uzun olarak, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana dizin ve bu şekilde yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlendirme süresinin sonunda, yaklaşık 3 parmak genişliğinde olacak şekilde dilimleyin ve aralıklarla fırın tepsisine yerleştirin. İsteğinize göre bu aşamada üstlerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Tatlı fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbeti üstlerine gezdirin. Şerbeti tamamen çektiklerinde, Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Samsa Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlı fırından çıkar çıkmaz sıcakken, üstlerine soğuk şerbet dökülmeli.