Samosa Tarifi
Samosa tarifi: Samosa için gerekli malzemeler nelerdir? Samosa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Samosa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 500 gram un
- 1 yemek kaşığı hardal tohumu
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 3 adet patates
- 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 3 dal taze kişniş
Kızartmak İçin:
Samosa tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için; un, hardal tohumu, su ve tuzu güzelce karıştırıp yoğurarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. hamuru dinlenmesi için üstüne nemli bir bez örterek bir kenara alın.
- İç harcı için; patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
- Bir tavada 1 çay bardağı yağı ısıtın ve içine kimyon tohumu, zerdeçal, kişniş ve toz kırmızı biberi alarak baharatların kokusu çıkana dek yağda kavurun.
- Kavurduğunuz baharatlara ezmiş olduğunuz patatesleri, ince ince doğradığınız taze kişnişi ve tuzu da ekleyerek güzelce karıştırın.
- Dinlenmiş olan hamuru ince bir şekilde açın ve şeritler halinde kesin. Her bir şeridin ucuna hazırladığınız patatesli harçtan koyun ve bir miktarda haşlanmış bezelyeden koyun.
- Muska şeklinde sarın. Bu şekilde tüm malzemeyi bitirin ve çok kızgın yağda her iki tarafları da altın sarısı bir renk alana dek kızartın.
- Yanında taze nane ve dilimlenmiş limonla, ılık ya da soğuk olarak servis edin.