Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Samosa Tarifi

Samosa

Samosa Tarifi

Samosa tarifi: Samosa için gerekli malzemeler nelerdir? Samosa nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Samosa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 500 gram un
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 adet patates
  • 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 dal taze kişniş

Kızartmak İçin:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Samosa tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için; un, hardal tohumu, su ve tuzu güzelce karıştırıp yoğurarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. hamuru dinlenmesi için üstüne nemli bir bez örterek bir kenara alın.
  • İç harcı için; patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
  • Bir tavada 1 çay bardağı yağı ısıtın ve içine kimyon tohumu, zerdeçal, kişniş ve toz kırmızı biberi alarak baharatların kokusu çıkana dek yağda kavurun.
  • Kavurduğunuz baharatlara ezmiş olduğunuz patatesleri, ince ince doğradığınız taze kişnişi ve tuzu da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Dinlenmiş olan hamuru ince bir şekilde açın ve şeritler halinde kesin. Her bir şeridin ucuna hazırladığınız patatesli harçtan koyun ve bir miktarda haşlanmış bezelyeden koyun.
  • Muska şeklinde sarın. Bu şekilde tüm malzemeyi bitirin ve çok kızgın yağda her iki tarafları da altın sarısı bir renk alana dek kızartın.
  • Yanında taze nane ve dilimlenmiş limonla, ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025