Şambali Tatlısı Tarifi
Şambali Tatlısı tarifi: Şambali Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şambali Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 dilim
Şambali Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 500 gram irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Şambali Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Derin bir kap içerisinde irmik, şeker, kabartma tozu, vanilin ve yoğurdu şeker eriyinceye kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Bu işlem yaklaşık 10-12 dakika sürebilir.
- Tepsinin tabanını yağlayıp karışımı homojen bir şekilde yayın. Üzerini tuzsuz fıstık ile süsleyip 30 dakika üzeri kızarana kadar fırınlayın.
- Bu esnada su ve şekeri kaynatın ilk kaynamada limon suyu ekleyip altını kısın ve hafif koyu kıvam alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan şambali ve şerbetin ilk sıcaklıkları geçip fazla soğumadan şerbeti tatlının her yerine dökün. Tatlınızı 3-4 saat düzgünce kesebilmek için bekletin ve ardından kesin.
Şambali Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. Bunun amacı ise sıcak tatlının soğuk şerbeti daha rahat çekmesi ve hamur yapısının bozulmamasıdır.
Şambali Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlıyı, kaymak ya da vanilyalı dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.