Şambali Tatlısı Tarifi
Şambali Tatlısı tarifi: Şambali Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şambali Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Şambali Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 5,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
Üzeri ve tabanı için:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- 1 kase badem (kabuksuz)
Şerbeti için:
- 6 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şambali Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakalım.
- Daha sonra irmik, şeker, yoğurt ve karbonatı bir kaba alıp hepsini iyice karıştırıyoruz.
- Pekmez ve suyu karıştırıp yarısını borcama döküyoruz.
- Kalan kısmını borcama aldığımız tatlının üzerine döküyoruz.
- Soyulmuş bademlerimizi üzerine dizip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Şambali Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetimizi önce hazırlayıp ılımaya bırakalım. Malzemelerin iyice karıştığından emin olalım badem kullanmak istemeyen fıstık da tercih edebilir yakışıyor.